Sunday, March 18, 2012

...please pray for my girl, Yunika-chan...

Salam kwan2..
kali ni anis nak mnx tlg skit dr readers, especially yg cat lovers tu..
please pray for my yunika...

minggu lepas, anis tgok perut yunika kembung semacam, so 
slasa tu bawa dia g vet..
anis bajet dia kembung perut je la, sblum pergi vet 
sempat lg tuam2 guna air suam..
sampai je kt vet, dr suspek dia 
kena fip (feline infectious peritonitis)
sebab perut dia kembung semacam je...
and dr ckp sakit ni memg xde cure..
fatal incurable disease...
btw, dr bg injection thn sakit n ubat kembung perut..
dia kta klu ari slasa minggu depan perut 
yunika still kembung, dia akan buat fip diagnosis...
and dia kta pesakit dia yg kena fip hdup pling lam pun 6 month je...
every week kena g keluarkan cecair...no!!
arini, ahad, perut dia still lg kembung...
please pray for yunika..semoga dia fip negative...

my girl, yunika...

perut dia yg kembung...
mula2 vet ingat nika preggy...

klu sesape yg pernah ade experience kucing 
dia jd camni, please share ea..
buat masa ni anis cuba bg dia akar pokok
galak kucing, 1 pokok sehari...
get well soon my baby...
love u damn much..

p/s: Yunika is a good girl, damn good...
never give her mummy any problem...
love you baby..

7 comments:

m4rilyn said...

alaa Yunika sayang...moga kamu bebas dari FIP ye

GtHans said...

sedihnya..maaf Anis..kalau nak share pengalaman mmg ader..tapi kisahnya menyedihkan..ermm..harap ader keajaiban..InsyaAllah..

anis said...

hmm, thnaks korang...dr xsure lg dia fip ke x..tp dr simptom2 yg anis try cari, memg nika xde 1 pon...dia x kurg slera mkn pon..xde diarhea, xde weight loss, watery eyes...1 pon xde..hrp2 la dia x kena fip tu...tiap ari anis doakan dia...huhu

Rosmawati Yusof said...

Dulu kucing kak Kim Merah masa mula jumpa pun perut kembung semacam. tengok pun seram. Dr pun kata no cure, tp Alhamdulillah... hingga hari ni, Merah masih bersama kami cuma pergerakkannya atas terbatas.. Semuga Yunika menemui penawarnya..

¤(`×[¤MyA¤]×´)¤ said...

Harap2 apa yang vet ckp tu adalah suatu yg tak pasti..aunty Mya doakan Yunika sihat2 aje.. InsyaAllah...Amin yarabbal alamin..

hud aikara said...

saya doakan yunika selamat...insyallah dia tak apa-apa..amin..

anis said...

kak kim: ye ke? amin....thanks ea..

mya: amin...thanks ea..

hud aikara: amin...thanks jugak ea..

Related Posts with Thumbnails