Sunday, September 23, 2012

...Update anak bulus...

Salam semua...
dh lama sgt anis menyepi...
akhirnya brula terbuka ati nk berblogging blik..ekeke...
sapu2 skit sawang tu...

memandang dh lama anis x update, biar anis cter
 skit psal bulu2 anis tu ea..
byk yg dh jadi, smpai xtaw nk cter mna satu dlu...

biar anis mulakan dgn bulu2 yg telah slmat kmbali 
ke rahmatullah dlu ea...
tangal 11 Julai 2012, Bella aka cik B telah pergi 
meninggalkan kita semua..
Bella ni xpenah pon sakit sblum ni..even demam pon xpenah..
tiba2 satu ari tu, dia xlalu mkn...bwa je g vet, dr ckp dia demam biasa je..
rupanya dia diserang jaundis, atau bhasa kmpungnya demam kuning..
stla beberapa ari mnderita, Bella pergi juga..
Allah lebih menyayanginya...

Bella in memory...

xsmpai sebulan pastu, dlm 8 Ogos 2012 Tamiko 
plak meninggalkan kita semua..
FYI Tamiko merupakan adik kepada Bella...
Tamiko juga diserang sakit yg sma, iaitu jaundis...
tp keadaan Tamiko lg teruk...
ubat pon dia xbley telan...
anis hnya mampu suapkan air je...
akhirnya Tamiko meninggal akibat dehydrated..

Tamiko-chan yg sgt aktif... :'(

Dugaan trus menimpa anis...
9 ari lepas tu, Che Puteh plak meninggalkan anis...
Che Puteh ni adalah anak kpada Bella...
tp Che Puteh hanya demam biasa..
2 kali anis bwa dia g vet...
sebab anis rsau sgt...dia demam skit je, cuma mlut dia ada ulser..
lgsung xnak mkn@mnum..
dr msukkan air kt Che Puteh..
tp laz2 dia pergi jugak..

Che Puteh msa on drip kt vet..kali terakhir anis 
jumpa dia sblum dia pergi.. :'(
bersama bntal bushuknya...huhu

walaupun diorg dh xde, kasih syg anis kt diorg xpenah ptus..
bak lagu yuna tu..
terukir di bintang x mungkin hilang cintaku padamu... :)

so skunk ni kt umah anis yg tinggal hanyalah budak2 ni..

Tiffanie..

Jojo...

Ku Ku...

Cik Tam...

Adik K...

Lola...

Debbie... 

Abang Mimo...

Yunika-chan...

Delvin aka mat abin...


Doddy si penghulu...

dan pda 15/8/ 20012, Tiffanie telah selamat melahirkan 3 ekor babies...
22/8/2012, Yunika-chan plak deliver 5 ekor babies...
Alhamdulillah semua sihat2 n aktif..
nnt anis tepekkan gmbr diorg plak...

dan jugak, bru2 ni anis ada jumpa new kitty, opkos stray..
nnt anis update psal budak 2 plak ea...hehe

p/s: lama xupdate jadi xreti plak...haha..









7 comments:

Zakiah said...

sedihnya..cian dorang..moga dorang tenang di alam sana..banyaknya kucing awak..hehehe..follow-follow lah plak blog saya yang masih sangta baru lagi ni>>>http://luahancinta-atul.blogspot.com/..thx..

Cat-from-Sydney said...

Aunty Anis,
Amboi...lama tak dengar cerita si Abin & gang! Sedih dengar pasal sedara mara yang dah pergi tu..... Rajin2lah sapu sesawang ye? har har har *evil laughs*

GtHans said...

sedihnya..pastinya yg pergi dah aman di sana..
moga yg ader ni sihat2 slalu..:)

anis said...

zakiah, dah follow...lofy n da gang..hehe

CFS, haha...insyallah pasni i rjin2..haha

GThans, tatak,tq..:D

ck said...

sedey lak bila baca 1st cut entry anis nie..huhu..dan2 teringat kat bulu2 kita yg 2ekor kat kg dulu. dierang pon dah meninggal jugak.. :'(

*nasib anis cover balik dgn berita happy towards d end. so lps baca entry, jd senyum pulak ;))

amy said...

sya pon ada sekor kucing yang pernah kena jaundice dulu. Mula2 tengok dia tak nak makan, so suspect demam la. pastu sebelom nak bawak gi klinik haiwan kulim, saya belek2 dia dulu. Prasan kulit kat telinga dia kaler kuning dan air kencing dia kuning sangat. Google kat tenet cam simtom jaundice and ada kaitan ngan hati. Bile bawak pi klinik pon dr rodziah cakap jaundice. Lepas ari tu, terus saya tukar makanan diorang. Sebelom ni saya bagi makan ayam hancur ramli tu gaul nagn wet food dlm tin. saya rasa makanna tu buat dia dapat fatty liver. now bagi makan nasi gaul ngan wet food. Alhamdulillah hidup sampai sekrang. Dr pon terkejut dengar dia idup lagi.

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Related Posts with Thumbnails