Monday, October 4, 2010

...cak, my new baby...

salam semua...huhu...
anis x shat sgt arini, kepala pening, cam nk demam je..
mybe ni side effect dr suntikan anti tetanus toksoid yg anis amik jumaat aritu...
nk deal ngan tikus utk tesis, kna la cucuk, klu x bahaya klu ikus geget...hehe

oklah, kali ni anis wat entry ni utk nk memperkenalkan anak kucing malang ni...
nma dia Cak, sbb ekor dia cam ekor cicak...(klu da cdgn nma leh komen ea)
wrna, tortoiseshell, cam akak capuk...
jantina, betina...hehe

mlm ahad tu, anis dengar suara anak kucing mengiau2...
anis memg pntang klu dgr suara kucing, trus gi cari..
blik depan blik anis x berpenghuni, tingkap terbuka skit...
dlm laci almari tu, ada sekor anak malang, ditinggalkan ibunya...
mula2 anis x amik dia, mybe mak dia gi cari mkn kot...
tp bdn dia sejuk sgt..dia asyik menangis mnx susu..
dlm blik anis memg x de susu kucing...terpaksalah tunggu esok pagi..
pagi tu kwn anis keluar kajang, anis suruh dia belikan susu kt Giant..
jenama N****...tp cak x nak mnum...
anis suap guna sudu kecik, tp dia x nk telan...aduh..
dhtu, anis mesej sorang dr vet ni, dr nurul...
dia suspect susu N**** tu adlah susu manusia yg direpack jd susu pet..
klu mnum bley kna cirit birit..
dia syorkn anis bg susu animalac n seb bek dia ada jual susu tu..
lepas solat asar trus anis gi beli ngan syringe skali..
blik tu bg dia minum, dia x nak jugak, tp anis paksa...
dh minum, rangsang dia bg kencing, skali terberak plak...hehe
pagi2 subuh dh bg dia mnum susu, sblum gi klas, blik klas, ptg, mlm, sblum tdo...huhu
harap2 dia cepat besar, sihat n kuat cam kak capuk, abg mimo, ngan abg babu..hehe

cak tetido kekenyangan...

skunk ni dia dh x byk mengiau mcm dlu..mgkin perut kenyang...
asyik tdo je...hehe

p/s: mcm nk curik force feeding syringe kt rumah haiwan je...hehe

1 comment:

Misz Pinkie Winkie said...

hehhe,,,comelnya dia.
kecik jerk tengok
cam anak hamster pon ada.
hehheh

Related Posts with Thumbnails