Sunday, March 6, 2011

...dugaan atau rezeki??? dia beranak lagi...

Salam semua...
buat masa ni, anis akan jarang update blog...bz2...
due date antar tesis dh dekat, tp kajian anis x siap2 lagi...adoi2...
viva plak dh dijadualkan 14 dan 15 April ni...pergh, doakan anis ea...

ok, ni nk cter, pda mlm 25 Feb aritu, jam 11 mlm, sdg anis lepak2, berehat, tetba pntu blik diketuk...
dgn muka slmba anis buka, ingtkn jiran2 anis ni...
tp, sgkaan anis meleset...kt luar blik, ada lbih krg 5 org, 2 antaranya ialah felo blok anis...
dup dap3x, gla berdetar jntung anis...
" bole bka blik, km nk wat spotcek!! " felo 2 kta...
'hah, spotcek, gla!! litter box diorg anis x smpt smbunyi lagik...adus, cmne ni'
tetba mimo berlari msuk blik anis...adus mimo ni, x pndai kaver line sunggoh...
" ni kucin awak ke, nape asik duduk luar blik awak ni? " felo tnya lagi...
" aaaaa, hmmmm, ni anak kucin itam tu, sya tlg bg mkn je..." jwb anis, cuak...
" hmm, bagus2, tp tlong buang dia cepat mungkin ea, sya x nak tgok lg pasni, nnt klu phak pengurusan wat spot cek plak, abis awak" felo 2 dgn baik ati bg warning...
seb bek dia x denda...tp dia ade tlis ctatan kt srat denda anis...

-nmpak x???...*ada bela kucing-

mlm 2 memg x bley tdo gak la, fkir mslah ni...
InsyaAllah ujung sem ni mak nk dtg angkt semua brg sebab ni dh laz sem anis...so bley la anis bwa blik capuk n mimo...jadik 15 kucing anis kt umah pasni...fuh..
ok, setel la kot bab 2...jgn nk kutip lg kucing ea pasni...

beberapa ari lepas, sorang jiran anis pggil, dia ckp ade kucing itam bwah ktil dia, bole x tlg kuarkan...
oo, cik tam upanya...
bla anis tnduk nk kuarkan cik tam, bersamanya ada 5 ekor baby bru...arrgggghhhh, cik tam!!!!
ko menggatal lagi ea...
dh tu, bla dh branak bru nk carik aku blik...
adus, mna anis nk letak baby2 bru ni...mimo n capuk dh x shaluan ngan cik tam...diorang hissing bla jmpa...dh x ingt la 2...
so, wat msa ni, anis letak cik tam n baby kt blik ksong dpan blik anis...
tkut jugak klu2 mak cik cleaner jmpa n repot kt felo, tentu2nya lah diorang kna buang...
so, sesaper yg sudi nk adopt diorang ni, ckp ngan anis ea...
anis bley tlg tgokkan smpai 20 april ni je, pastu anis dh x dok UKM ni dah, dah abis blajar dh..huhu

ni gmbr baby2 tu, comel...2 darinya sebijik sejiban cam Babu...ingt lagi x???huhu

tdo besusun...hehe

sekor dh tejga...yg kiri tu mcm azam gt hans...hik3x

smua tdo, cik tam mryau....huh

yg atas skali 2 mcmcapuk sejibik...
2 yg betindih mcm babu...

anis x bley nk tolak, ni kn rezeki Allah bg....tp nape waktu ni??? 
hmm, mgkin dugaan wt anis, anis akan cba jga diorang baik2 sblum anis abis blajar ni...huu
x kan anis nk bwa blik semua kot..huhu


17 comments:

DeLaH hAmZaH said...

huhu..comey2 anak cik tam..
tp rumah i, dorg x bg bela kucing...
ade je nnti yg wat khianat...
tu yg x sampai ati nak bela, kesian kat kucing tu nnti...
* teringat memey...huhu...='(

anis said...

delah: biase la mnusia,mmg dengki ngan kucin2 ni...ade2 je...cian memey kn...huhu

fieha said...

comey nye...nak sekor..boleh?hehe

meowwmania said...

alahai kiutnya baby2 tu semua...

faham sgt delema anis, smoga Allah tunjukkan jalan buat anis utk si cumil2 tu semua, insya'Allah...

anis said...

k fieha: bole2..nak ke???

meowwmania: hmm, 2 la, hrap2 Allah bg ptnjuk pe yg prlu anis wat..huhu

missamy said...

comel comel la anak kucing tuhh . debab . haha :)

ezan said...

comelnya kitten tue, hehe

habis kalau tak ada orang nak adopt, anis bela ke kitten2 tue semua?

Chika said...

Chika doakan dorang ada family yang nak jaga nanti... Insya-Allah.. Amin...

Comey anak2 dia. sayangnya Chika dh x leh tambah bela kucing. Semoga makin murah rezeki anis dan semoga Allah permudahkan untuk Anis ngan Cik Tam sekeluarga... Amin...

Misz Pinkie Winkie said...

alolo..comeinyaa....gerammm.

hud aikara said...

ALAHAI..COMELNYERR...

Juz Call Me Sharz said...

comelnye semua dorg tue..cian anis takleh nak jage dorg dah lagi... =((

anis said...

hmm, klu x de org nk adopt, mybe anis tepksa tinggal je kt kolej ni...msa tu diorg mgkin da besar skit, da pndai bedikari da...tp berat ati sbnrnya ni...huhu

Rosmawati Yusof said...

susahkan klw orang tak faham. patut dia support... semuga anis tabah dan berjaya dlm pelajaran..

gt hans said...

alahaiii..siannya..kita tak dpt nak bantu sbb sini dah ader 4 ekor baby+7 dak2 nakal..kalau campur yg besar kecik ader dekat 30 ekor..jiran2 tak suka ngan kucen2 pulak..harap anak2 Cik Tam membesar dgn selamat..Aminn..

anis said...

RY: sebab diorg x suka kucen..bg diorg kucen ni mcm pest je...huhu...thanks..

gt hans: itula, sma la..kt umah dah 13, cmpur capuk n mimo, 15, klu cmpur yg ni jadik 21 la...huh, jenuh..dh la kt umah 2 tinggal mak n ayah je, sape nk uruskan bab kucen2 ni plak...huhu

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

salam anis,
faham perasaan tuh, sure berbelah bagi kan..dah ler dorg kecik lg..

geram tgk dorang..kalo dah putus susu kang, anis try put for adoption kat petfinder.my k.

hope dorg jumpa owner yg bleh jaga dorg baek2 k.. ;)

anis said...

PCwPL: hehe, ok...t anis cba iklankn...tp anis rsa syg nk bg kt org...huhu
nk bela dh rmai sgt plak...haih, ntah la cmne...

Related Posts with Thumbnails