Wednesday, September 8, 2010

...doddy gi klinik...

salam semua...
dah lma x update blog ni, besawang la jugak tadi..hihi
biasala, klu da becuti kt umah, memg mls nk on9...

semalam, anis bwa doddy gi klinik..
pipi dia luka...
dia garu sebab gatai...smpai mengelupas...
nmpak isi...smpai ke mulut dah...
anis ngan ayah bawa gi klinik kerajaan je, sebab sakit dia x la serius sangat...
tapi doddy ni memang x bley ngan org yg dia x kenal..
selalunya akan bwa dia gi klinik comel dekat kulim...
ha, dgn dr fuziah 2, dia ok la..
siap bley melawak2 lagi..
ngan org kt klinik kerajaan ni, dia x nak...siap sembunyi bawah peti ais...
malu jerk...x bley lgsung nk amik gmbr dia...
asyik meronta...
pegawai kt situ ckp, ubat mkn x de....cucuk je...
laz2 kna 1 cucuk kt buntut, selepas 2 kali percubaan gagal...hihi...
harga dia, RM8 je...murah kn???

muka doddy x puas ati...
nmpak x pipi dia luka...huhu...mcm samseng jerk muka..

klu nak tau, doddy ni adalah kucing lembut...
x payah nk kasi, dia memg x de sft kejantanan...hihi
x merayau, asyik dok umah je...

pas abis bwa dia gi klinik, singgah kejap umah cousin...
cousin anis x bela kucing, geli katanya...
tapi, dlm almari dia ada sekor kucin oren bru melahirkan anak....
sekor je anaknya...ibunya pown muda lagi...
1st pregnancy kot...
x sampai ati plak dia nk buang...

tetiba oren ni dpt mengesan kehadiran doddy...
jantan!!! ah, bahaya...(dia mengomel)..hihi
dia menyerang doddy yg pondan itu...
seb bek doddy dlm cage...
doddy ketakutan kt dlm tu..hihi..
anis ubah doddy masuk dalam lagi..
tapi oren tu ikut...dia nk serang doddy lagi...
cousin anis ckp, da sekor kucin jantan putih nk mkn anak dia aritu...
ooo..patut la...
dia jdik garang sebab nk protect anak dia...
2 la kasih seekor ibu kepada anaknya...
kucing pown ada nilai kasih dan sayang kn??

ni la rupa si oren 2...gmbr blur sebab dia asyik gerak..

p/s: rindu ngan cik tam n babies...
selamat ari raya u alls...(^_^)'

3 comments:

meowwmania said...

sampai luka digarunya doddy doddy...

smoga cepat sembuh yer..pastu jgn garu2 lg ;)

ibu kucin yg ada anak mmg garang sbb nak protect anaknya :)

Misz Pinkie Winkie said...

aduh...sampai camtue skalie dia garu.
mestie gatal tue.
kesiannya doddy..sama nama cam kucing lin.
hope dia baik cepat...takut melarat.kesian plak tnegok.

hehhe...alolo oren..kamu seekor ibu yang baik. tumb up 2 kali untuk kamu.

anis said...

luka dia da stat kering sbb ubt tu x bg dia gatai, dia x gru la...hihi

oren tu skrg dijga oleh cousin anis, w/pown dia geli ngn kucin...hhi

Related Posts with Thumbnails