Tuesday, December 14, 2010

...kucing mkn anak???...

Salam semua...
fuh3x...(tiup sawang)...hihi
minggu lepas anis blik kg, sje2 cuti...
n, 2/12 tu, Tiffanie selmt melahirkan 3 ekor anak comel..
2 hitam putih, satu coklat putih...
anis kurgkan diorg dlm cage, so slmt la skit..
Tif ni ska ubah2 anak dia, n then cri x jmpa...
laz2 mati kering je anak dia...huhu

tp, beberapa ari pastu, anis crik2, sekor anak dia ilang...
yg wrna coklat putih tu...luar cage pown x de..
so, anis syak Tif yg mkn la anak dia coz yg tu mcm x sehat skit..kurus je...
beberapa ari slpas tu plak, sekor lg ilang...
pelik gak, n anis ingt Tif dh ubah anak dia...
sebab dia asyik mengiau2 kt tingkt atas umah...
then, mlm tu, abg anis nmpk bapak kucing itam yg besau (Yap nma dia, kcing jirn anis) tgh mengusya anak Tif..
n kt tepi cage Tif ade bgkai anak dia yg 2nd ilang tu...huhu
sedih sgt tgok bgkai tu, x lgkap dh...(x sggup nk amik gmbr)
so, sejak tu, anak Tif yg tinggal tu memang dberi prhtian 100% la, tkut2 bapak tu dtg lg...


Tif memg seorg ibu penyayang, mustahil dia mkn anak dia...huhu

Tif n Yunika...

Tif n Jojo...

Tif n Joji (RIP)

setahu anis la (klu x silap) ibu kucing akan mkn anak dia yg x sehat...or klu dia rsa x ckup susu n anak byk, dia mkn la sekor...
n bapak kucing plak, org ckp akan mkn anak yg dijgka akan melawan dia (takluk kwsan) bla da besau nnt..
tp x taw la betoi ke x...kih3x...
sape2 taw sila2 la kongsi ea...

9 comments:

Zara Affendi said...

dulu masa sy kecik2 dulu pun sy ade bela kucing n dye give birth. esok harinya sekor anak dye mati. tinggal kepala jek. mgkin ade kucing lain yg makan. kucing yg jahat! sedih jer masa tu.

NaddY said...

it's natural instinct of male cats. Memang biasa kucing jantan akan makan anak kucing, sbb itu when female cats give birth jangan letak diluar or tayangkan diluar rumah.
Kucing jantan tu tak semestinya bunuh anak kucing jantan sahaja, anak kucing betina pun dia akan bunuh. Selagi anak kucing belum genap 3 bulan it's better dia stay in the house.
I pun dah pernah kene. 2 Ekor kene makan dengan kucing jantan, walaupun dah berusia hampir 2 bulan.

p/s: orang dulu-dulu kata kucing jantan hanya bunuh anak kucing yang akan membawa tuah kepada kita.

meowwmania said...

betul tu..setuju dgn naddy

sian kat Tif mmg nmpk dia seekor ibu yg penyayang

anis said...

zara: aah, sdih gak la tgok...sadis...seb bek x kn semua, klu x meroyan si Tif tu..

naddy: tu kurung dlm cage tu, n letak dlm rumah...bapak tu selinap msuk tnpa ktorg psan..huh, jht sunggoh...hihi

meowwmania: haha, Tif mcm tuan dia la...kih3x..

Wan Gerrard said...

huhu nama kucing yang sangat unik..
gerrard dengar kucing kalau makan anak, panjang umur. =P sebab kucing kg gerrard cmtu, dah tua kerepot.hee~

FareedSairi said...

hmmm ituari cacat camtu gak. bezanya, kalo kucing jantan tu memang bapak dia, takda lak cacat nak halang anak dia g dekat ngan bapak dia. tp kalo jantn bukan husband dia, memang mencicit lari kucing tu kena pukul ngan cacat.tp skrg tinggal oren je....cacat pun hilang. huhuhu...........

anis said...

gerrard: kpten liverpool ke ni?? hihi, anis minat gerrard gak..
mgkin yap tu nk umo pjg kot...haha

abg fareed: tahuke mna suami dia?? haha... sabo ea, mgkin nnt ade kucing len dtg gnti tmpt dia...kt kkm ni byk kucing, meh la amik sekor..gnti dia..bg oren da kwn...kih3x..

NuSaNa NoSa 91 said...

oh yeah?? xpernah tau pon sal info nih.. huk3~ =.="

shahsyaz said...

klu kucing u mkn ank die pon xpe..sbb mereka hewan..yg x phm nyer dgn manusia sekarang..siap buang anak agi..
aish, aish, aish..

slm perkenalan.. :)

Related Posts with Thumbnails