Friday, June 17, 2011

...my furkids 1 - Agul si calico...

Salam semua...
memandangkan anis skunk ni tengah boring x de pape nk wat, baek anis update...
tp x taw nk update pe, so tetba anis terfikir, pe kta klu anis wat entry khas bebudak bulu's anis...
khas 1 entry utk sekor...hehe

anis actually ada 12 ekor anak berbulu di rumah, which are Agul, Tiffanie, Doddy, Obama, Yunika, Bella, Jojo, Cik Tam, Capuk, Mimo, Delvin n Didi...

entry 1st adalah utk Agul memandangkan dia yg pling tua dlm umah...
lgpun anis lgsung x penah cter psal dia kan...

Agul adalah seekor calico betina yg dh menjangkau usia lebih kurang 8 tahun...
dia dilahirkan di perlis (waktu 2 anis tinggal kt perlis) n then ikut ktorg pindah ke Penang...
msa mula2 smpai ke penang dlu, dia penah tekejut ngan bunyi aeroplane n lari dr umah selama 2 minggu, but then dia blik umah blik...seb bek..
nma Agul adalah sempena nma otromen Agul yg pda waktu itu menjadi hero anis...ekekke
dia 2 bradik ngan Gaia (otromen Gaia), tp Gaia dh lma pergi menghadap Ilahi (RIP)...

Agul ni kan dia sgtlah pemalu orgnya kucingnya...dia x bape mesra dgn org yg x dikenalinya...
dlm klgn kucing2 kt umah pon, ranking dia pling bwah...
even si delvin yg bru 3 bulan 2 pon suka sgt nyakat Agul, n trust me, Agul tkut ngan Delvin...hehe
mybe dia lemah semangat kot...

Agul ni kan, dia dh x de gigi, tp dia memg suka sgt mkn cat food yg keras 2...
ntah cmne dia kunyah pon anis x taw...
slalunya ktorg bg dia ikan rebus, tp dia still akan mnx gak cat food 2...ekeke...

antara byk2 kucing yg anis bela kt umah, Agul yg pling x byk kerenah, sakit pon x kerap...
takat demam besa2 gitu je la...
syg Agul taw...hihi

ni la Agul si jantung hatiku...hehe
gmbr dia x byk, sebab dia x photogenic...
asal angkat kamera je, dia dtg nk nyendeng2...hehe

p/s: nak tanya, klu kucing tua mcm Agul ni kasi mandi bole ke ea???
anis risau nk mndikan dia, tkut dia sakit, tp dia sgt comot ok...hehe


3 comments:

* HeeBum * said...

hi anis.. comey nye.. meow calico.. hehe..same mcm bum.. :D

oh.. dulu my aunt penah bela kucing yang umur dlm 12,13 thn.. die x mndikan.. tp, lap2 bdan ngn air suam.. sbb dorg da tua kan.. takot nnti kalo kene air takot sjuk sgt.. huhu

meowwmania said...

kalau kucin tua ni takut jg nak mandikan kan bimbang jatuh sakit pulak, anis leh lap lap je ngan towel basahkan ngan air suam kita pon slalu gak buat kat si ibu Bulat tuh, maklumlah org tue ;)

anis said...

heebum n meowwmania: tQ ea...sok nk try lap2 la...hehe

Related Posts with Thumbnails